додому Новини Про війну, етику та журналістські стандарти говорили у Тернополі

Про війну, етику та журналістські стандарти говорили у Тернополі

245
0
ЧАСТКА

Академія української преси у рамках серії семінарів із “Стандартів журналістики в умовах конфліктів” об’єднала навколо актуальної теми медійників із різних областей України. До обговорення важливих проблем у сфері журналістики долучились викладачі та магістри кафедри журналістики ТНПУ ім. В. Гнатюка. 

Програма семінару передбачала розставлення акцентів щодо широкого переліку питань, зокрема: завдання медіа на війні, джерела інформації та методи збору у період воєнного конфлікту, етичні та психологічні особливості роботи медійників у небезпечній зоні.

Лекторами заходу стали відомі медіапостаті: Валерій Іванов, професор, президент Академії української преси; Володимир Мостовий, голова Комісії з журналістської етики, засновник газети «Дзеркало тижня»; Пьотр Андрусечко, польський журналіст. Останній бере активну участь у висвітленні бойових дій в Україні та неодноразово перебував у зоні воєнного конфлікту. Польський журналіст поділився власним досвідом щодо інформування суспільства про конфлікт на сході України, проілюстрував сказане відеоматеріалами.

Лектори темою не обмежились, цікаві міркування щодо якості роботи українських медіа також мали місце на заході. Валерій Іванов наголосив, що журналісти повинні перевіряти інформацію та не займатись пропагандою, у тому числі патріотичною. Лише тоді, зауважив професор, аудиторія зможе довіряти ЗМІ.

Варто зазначити, що семінар проходить за підтримки Фонду Фрідріха Науманна та Міністерства закордонних справ Німеччини. Метою проекту є підвищення рівня кваліфікації українських журналістів. Триватиме він три роки і планує залучити медійників із різних регіонів України.

Ірина Пискур

Фото надане викладачами кафедри

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ