додому Новини На факультеті філології та журналістики день відкритих дверей

На факультеті філології та журналістики день відкритих дверей

446
0
ЧАСТКА

День відкритих дверей на факультеті філології і журналістики.
На факультеті філології і журналістики Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка традиційно відбувся день відкритих дверей. Зустріч колективу ВИШу із абітурієнтами та батьками пройшла 18 лютого.

На захід завітали учні не лише шкіл міста Тернополя та області, але і сусідніх областей. Були також студенти коледжів, які зможуть продовжити своє навчання у ТНПУ ім. В. Гнатюка та здобути вищий освітньо-кваліфікаційний рівень.

Про навчання на факультеті та його перспективи абітурієнтам розповіла декан факультету, доктор філологічних наук, професор Вільчинська Тетяна Пилипівна. З особливостями вступної кампанії присутніх ознайомила заступник декана з навчальної роботи, кандидат наук із соціальних комунікацій Синоруб Галина Петрівна.
Представники усіх кафедр факультету філології і журналістики: теорії і методики української та світової літератур, української мови і методики її навчання, загального мовознавства і слов’янських мов та кафедри журналістики презентували свій навчальний заклад.

Викладачі розповіли про різноманітність спеціальностей, за якими готують фахівців на факультеті, про змогу випускникам працювати не тільки вчителями, а й перекладачами, журналістами, коректорами, літературними редакторами, дикторами. Багато випускників ТНПУ ім.В.Гнатюка, наприклад, стали науковцями і сьогодні працюють у нашому та в інших вищих навчальних закладах.

Про те, якими цікавим та різноманітним є життя у ВИШі: тижні кафедр та дні факультету, зустрічі з іменитими й молодими митцями слова, вчителями-словесниками, культурними й державними діячами, відомими журналістами, розповіли студенти і з перших уст поділилися своїм досвідом навчання. Не обійшлося і без представлення наших талановитих студентів, які заспівали прекрасні патріотичні пісні та продекламували авторські вірші.

Юлія Нагорна, Жур-2

Фото авторки

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ